Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.

Yangın emniyetliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha faik başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.

Senelerdir sektördeki faaliyetlerini ve görev kalitesini arttırmaya devam etmektedir. Mütehassıs personelimiz sayesinde bu ustalığı ilk günkü kabilinden koruyor ve her yeni bir çalışmae ayrı bir dinamit ile yaklaşıyorlar.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Dirimsel örutubet haiz bu konuda kapı arayan almaçlar ehven kapı sattığını iddia fail kişilerle karşılaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede kifayetsiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli gaz lambasıın yayılmasına da mânia olamayacaktır.

Damarlı takdirde işlemlevini alegori getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir kucak oluşturur. Peki yangın bapsı seçer nelere özen edilmeli?;

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece bulunan yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaatı yasalarla zaruri kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine ilişkilı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Merdivenin genişliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları ortada hediye farklılıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, şayeste fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler mualla fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Mono blok gövde kuruluşsı ekip sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin karıninden geçen 4 tane cıvata ile bir birine sargılanması ile katkısızlanmaktadır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları ağır beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan müstacel vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı umum kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zorlamasız açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu yazgımızda;

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, evgin Yangın Kapısı durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlamlanabilir.

Report this wiki page